Bel Nicky

06 – 38 24 44 48

E-mail

info@nickystegelwerken.nl

Diensten

Vloertegels

Het goed leggen van vloertegels lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn nogal wat factoren om rekening mee te houden. Is de ondergrond bijvoorbeeld poreus of niet? Gaat het om tegels in een vochtige of droge ruimte? Wordt de ruimte intensief gebruikt? Zo ja, dan wilt u uiteraard graag kras- en slijtvaste vloertegels. Wanneer is het beter om lijm te gebruiken en wanneer juist cement bij het betegelen van een vloer? Ik heb veel ervaring met alle situaties en met alle typen vloertegels, zowel van natuursteen tegelvloer als keramische tegels.

Vloertegels

lijmen en voegen

Zoals gezegd is het lijmen en voegen van vloertegels en heel precies karwei. Zo kan het nodig zijn om de ondergrond te egaliseren of te impregneren met een voorstrijkmiddel.

Bij natuurstenen vloertegels gebruik je vaak cement of mortel om te zorgen dat de tegels absoluut vast komen te liggen. Bij het voegen van vloertegels is het belangrijk om te weten of ze in een droge of vochtige ruimte liggen.

Tijdens de renovatie van de badkamer bijvoorbeeld, is het natuurlijk zaak om waterdicht voegcement te gebruiken om lekken te voorkomen. Ook van belang is de breedte van de voeg, die rekening moet houden met krimpen en uitzetten van de vloertegels.

Vanzelfsprekend gebruik ik alleen A-kwaliteit voegsel.

Vloertegels

& Vloerverwarming

Vloertegels laten zich prima combineren met vloerverwarming. Wilt u in alle seizoenen een prettig warme vloer, dan is vloerverwarming een prima idee. Zowel keramische als natuursteen vloertegels zijn te combineren met vloerverwarming en u kunt deze ofwel aansluiten op uw bestaande CV-systeem of kiezen voor elektrische vloerverwarming.